Linn tegi tehnikamajaga McDonald’sit

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kuu tagasi avatud Pärnu tehnika- ja tööõpetusmaja sai kasutusloa alles eile.
Ligi kuu tagasi avatud Pärnu tehnika- ja tööõpetusmaja sai kasutusloa alles eile. Foto: Ants Liigus

Nagu siiani kasutusloata tegutseval Pärnu McDonald’sil puudus veel eile hommikul kasutusluba linnale kuuluval Pärnu tehnika- ja tööõpetusmajal, mis kuu tagasi avati. Pärastlõunaks oli lubatäht olemas.

“Piik (Lääne-Eesti päästekeskuse büroo juhataja Margus Piik, A. P.) sõitis ära ja oli puhkusel, ei jõudnud allkirja anda, aga täna on see olemas,” andis Pärnu linnavalitsuse ehituse peaspetsialist Ago Raudsepp selgituse, miks hoonele polnud võimalik enne pidulikku avamist kasutusluba saada.

Samal ajal ruttas Raudsepp kinnitama, et vaatamata puuduvale kasutusloale, polnud laste ega nende juhendajate elu ohus ja hoone vastas kõikidele tuleohutus- ja muudele nõuetele. “Enne me ei lasknud lapsi sissegi,” sõnas ta.

Piigi enda selgitusel andis ta allkirja tegelikult juba enne puhkusele minekut. Tõsi, see olnud esialgne allkiri, mis antud mööndustega, et AS YIT Ehitus likvideerib mõningad tuleohutuspuudujäägid.

“Tuletõkke sektsiooni piires oli vaja torustikke tihendada, et võimalikku tulelevikut tõkestada,” täpsustas Piik.

Eile hommikul saatis puhkuselt naasnud Piik linnavalitsusele kooskõlastuse, mille kohaselt tehnika- ja tööõpetusmaja on üle kontrollitud ning vastab nõuetele. Pärast päästekeskuse kooskõlastuse laekumist anti hoonele kärmelt kasutusluba.

Kuidas nii juhtus, et linnavalitsus eiras seadust ja kasutas hoonet kuu aega ilma loata, soovitas ehitusjärelevalve teenistuse juhataja Maire Nigul aga küsida majandusosakonnast, mis on hoone tellija ja mille asi oli kasutusluba hankida.

“Planeerimisosakond ei saa majandusosakonnale ettekirjutust teha,” ei saanud Nigul enda sõnutsi teha muud, kui teavitada majandusosakonda kasutusloa puudumisest.

Majandusosakonna juhataja Mait Talvoja selgitusel olid puudused hoone kasutuselevõtu ajaks juba likvideeritud.

“See teave oli proua Maire Nigulil olemas, aga nemad tahtsid härra Piigi originaalallkirja, kuid seda ei saanud kahjuks,” sõnas Talvoja. Lisades, et tegelikult oleks võinud Nigul kasutusloa väljastada ka päästeteenistusest saadud e-kirja alusel. “Pingutavad üle natuke,” märkis Talvoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles