Linnabussidel tulevad uued sõidupiletid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus otsustas korraldada linnabusside sõidupiletite trükkimise riigihanke, piletid kehtivad järgmise aasta algusest 2012. aasta lõpuni.

Enne 1. jaanuari ostetud perioodipiletid kehtivad vastavalt pileti märgistusele, üksikpiletid jaanuari lõpuni. 31. detsembril bussist ostetav üksikpilet maksab 15 krooni asemel 15.70, selleks tehakse praegustele piletitele eraldi märgistus.

Neljapäeval toimuva Pärnu linnavolikogu istungi päevakorras on eelnõu, mille järgi senised kroonihinnad eurohindadeks teisendatakse. Selle järgi hakkaks kümnekroonine kioskist ostetav üksikpilet uuest aastast maksma 64 eurosenti, viiekroonine õpilaste ja pensionäride sooduspilet 32 eurosenti, 120kroonine kümne päeva pilet 7.67 eurot, 220kroonine kuukaart 14.06, 80kroonine õpilase kuukaart 5.11 ning 100kroonine üliõpilaste ja pensionäride kuukaart 6.39 eurot.

Seoses eurole üleminekuga enamiku sõidupiletite hind ei muutu. Ainsana läheb kallimaks praegu 15 krooni maksev sõidukist ostetav üksikpilet, mis hakkab maksma ühe euro. Kui pilet maksaks vähem, peaks bussijuht vahetusraha otsima ja pileti müümine võtaks senisest kauem aega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles