EAS pakub Pärnu ettevõtjatele ekspordialaseid koolitusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS
EAS Foto: EAS

Esmaspäeval ja teisipäeval toimuvad Pärnus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse eestvedamisel ekspordialased koolitused välismessidel osalemise ning turu-uuringute koostamise teemadel.

Osalema on oodatud eksporti planeerivad või juba ekspordiga tegelevad ettevõtjad. Koolituste läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Varasematel koolitustel osalejad on hinnanud saadud kogemust positiivselt, tuues eriti esile just omandatud teadmiste kombinatsiooni strateegiast, teooriast ja praktilistest näidetest.

Esmaspäeval Pärnu kolledžis toimuva välismessikoolitusel saavad ettevõtjad teada, kuidas valmistuda messiks, kuidas olla võimalikult edukas messiboksis ning kui olulised on messijärgsed tegevused. Välismessikoolituse eesmärk on teadliku tegevuse kaudu messidel luua eeldused ettevõtete ekspordimahtude ja konkurentsivõime suurendamiseks välisturgudel. Koolitusele oodatakse ettevõtteid, kellel on plaanis osaleda välismessidel või kes soovivad oma teadmisi selles valdkonnas täiendada.

Teisipäevase turu-uuringute koostamise koolituse eesmärk on anda ettevõtjale lihtsaid, praktilisi ja reaalses elus kasutatavaid teadmisi info hankimise kohta. Koolituse käigus aidatakse mõista ettevõtte infovajadust ning antakse teadmised ja oskused, kuidas turu-uuringute koostamisega ise hakkama saada.

Novembris toimub Pärnus ekspordiplaani koostamise koolitus, mille eesmärk on anda juba tegutsevatele eksportööridele praktilisi juhiseid oma ettevõtte ekspordiplaani iseseisvaks koostamiseks ja efektiivseks elluviimiseks.

2010. aastal toimuvad ekspordialased koolitused peale Pärnu Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles