Raba ujula avas taas külastajatele uksed

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraadiklaas Raba ujulat haldava sõudeklubi Pärnu tegevjuhi Arvo Looritsa käes näitab, et veesooja on basseinis ujumise tarvis parasjagu.
Kraadiklaas Raba ujulat haldava sõudeklubi Pärnu tegevjuhi Arvo Looritsa käes näitab, et veesooja on basseinis ujumise tarvis parasjagu. Foto: Urmas Luik

Eile avas külastajatele jälle uksed sulgemisohus olnud Raba ujula: nii Pärnu linnavalitsus kui Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) leidsid ujula tegevuse toetamise olevat mõtteka.

„Kui ujula oleks läinud sel aastal upakile, oleks järgmisel aastal vaja läinud võib-olla juba kümmet miljonit krooni, et käest lastud hoonet taastada,” hindas Raba ujulat haldava sõudeklubi Pärnu tegevjuht Arvo Loorits linnavalitsuse 10 000 ja POLi 20 000 krooni, millega mõlemad ujulat iga kuu mai lõpuni toetavad.

Kokku 30 000kroonine toetussumma ei tähenda, et ujula võiks muretult homsesse vaadata: spordirajatise majandamiskulud on kordi suuremad.

„Praegu on soojamõõdik koos vee ja muuga paari päevaga kokku jooksutanud 15 000 krooni, sügis- ja kevadkuudel algavad kulud 80 000 kroonist, aga mida külmemaks läheb, seda rohkem: kõige enam on olnud 120 000 krooni kuus, seda palgafondi ja küttega, jooksvat remonti arvestamata,” rääkis Loorits.

Aastast 2008 on Loorits üles märkinud, millele ja kui palju on Raba ujulas raha kulunud.

Nii kopsakad kulud tähendavad aga, et eluspüsimiseks peab ujula iga kuu piletimüügist teenima ligi 80 000 krooni.

Parimatel päevadel on seda suudetud, suudetakse ehk nüüdki, kui kunagised üksikkliendid ja klubid tee Raba ujulasse üles leiavad.

„Huvitav eksperiment, sest sõudeklubi huvi on eelkõige siiski sõudmist edendada, see siin on hoopis nende kõrvaltegevus,” tõdes vast avatud ujulat uudistanud Pärnu linnavolikogu liige, Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles