Soosaare MTÜ hakkab Pärnu uue kunsti muuseumi endist maja haldama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Et maja, kus asub Pärnu uue kunsti muuseum, päris tondilossiks ei muutu, asutas Mark Soosaar mittetulundusühingu Kunstisõber, mis hakkab haldama hoone kolme alumist korrust.

Mittetulundusühing loodab maja alumisi korruseid haldama hakata, vahendasid ERRi raadiouudised.

MTÜ asutaja Mark Soosaare sõnutsi hakkab Kunstisõber haldama maja keldri-, esimest ja teist korrust. „Operaator sai loodud selleks, et arveid esitada ka teistele rentnikele,“ selgitas Soosaar. „See oli ka majaomaniku soov.“

Esplanaadi 10 hoones, kus uue kunsti muuseum asub, on majaomaniku võlgnevuse tõttu küte välja lülitatud. Soosaare kinnitusel on vastloodud osaühingul kokkuleppe kaugküttefirmaga, et küte taas avatakse.

„Loodan, et see juhtub juba sel nädalal,“ ütles Soosaar. „Kui väljas lund sadama hakkab, ei ole võimalik siin kunsti eksponeerida.“

Maja ülemised korrused on Soosaare kinnitusel rentnikest tühjad. „Et maja tondilossiks ei muutuks, selleks me Kunstisõbra asutasimegi,“ lausus Soosaar.

Pärnu linnavalitsus on seni tasunud maja omanikule kasutusvalduse kommunaalkulude eest.

Pärnu abilinnapea Jane Mets kinnitas raadiouudistele, et seda jätkatakse. „Linnagalerii maksab kommunaalkulusid selles ulatuses, mis puudutab näitusesaale,“ lausus Mets.

Kuula ERRi raadiouudist SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles