Vabakooli noortevahetus pälvis tunnustuse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakooli õpilased jagavad Taani reisi muljeid.
Vabakooli õpilased jagavad Taani reisi muljeid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo tunnustas parimaid ellu viidud noorteprojekte, projektides osalejatele avaldas enim mõju Pärnu Vabakooli Seltsi noortevahetus.

Tähelepanu pälvis Pärnu vabakooli noortevahetusprojekt „Üks maailm, erinevad kultuurid“, mis viis üheksa õpilast koos juhendajatega külla Taani sõpruskooli, Nyborgis asuvasse Refsvindinge vabakooli, et tutvustada teineteisele oma kooli ja riike ning avastada, et ühes maailmas eksisteerib palju kultuure. Taani valiti sihtkohaks suuresti sellepärast, et siinne vabakool kujunes välja Taani vabakoolide näitel.

Toonase noortevahetusprojekti üks eestvedajaid Heli Lank ütles, et tunnustus rõõmustab ja innustab. Nüüd on mõte korraldada suvel kunstilaager ja kutsuda selles osalema kuuest kuni kaheksast riigist õpilasi ja kunstiõpetajaid. “Loodame, et Euroopa Noored panevad selle plaani elluviimiseks samuti õla alla,” lisas Lank.

Sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo juhataja Reet Kosti sõnul väärivad tunnustust kõik programmi Euroopa Noored toel ellu viidud projektid. “Nominentideks valisime aastatel 2008-2010 ellu viidud projektide seast enim silma paistnud ning võitjateks seitse kõige tublimat projektiteostajat”, lisas Kost.

Euroopa Liidu kodanikuharidusprogrammi Euroopa Noored kaasabil on aastatel 2008-2010 Eestis ellu viidud ligi 400 noorteprojekti ning välja jagatud ligi 68 miljoni krooni. Programm toetab 13-30aastaste noorte mitteformaalset õppimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles