Zonta klubi peab tervisekonverentsi

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel algab Pärnumaa kutsehariduskeskuse konverentsikeskuses Niidupargi 8/12 Pärnu Zonta klubi tervisekonverents, mille teema on seekord “Tervis algab täna – üheskoos ja rõõmuga”. Oodatud on kõik tervislikest eluviisidest lugupidavad pärnumaalased.

Pärnu Zonta klubi alustas 2005. aastal projekti “Tervis algab täna”, et edendada naiste tervist, kuna tihti pööravad naised rohkem tähelepanu oma pere kui enda heaolule ja tervisele.

Varasematel aastatel on konverentsiteemadeks olnud luude hõrenemine, südamehaigused, mehe tervis ja turvaline elukeskkond. Seekord on ettekannete keskmes alkoholismist ülesaamine, ennetustegevus ja inimliku toetuse tähtsus elus.

“Tervise arengu instituudil on november alkoholivastase kampaania kuu ja meie toetame seda oma üritusega,” põhjendas teemavalikut konverentsi juht, psühhoterapeut Elen Kihl. “Konverentsi põhiidee on ühiselt probleemidest (ka alkoholismist) ülesaamine ning pere, sõprade, sugulaste ja töökaaslaste toetus raskel ajal.”

Kihl räägib alkoholi mõjust emotsinaalsele tasakaalule, tuntud jooksja Kristjan Puusild vaimsest jooksust, saatejuht Reet Linna “Laulge kaasa” fenomenist, psühholoog Ivar Tröner õnne valemist, taimetark Mercedes Merimaa inimese seotusest loodusega. Veel on ettekannetes juttu mõtete ja tervise seostest, märkamisest ja toetamisest, pere, sõprade ja suhete tähtsusest elus.

Kõigil tervisekonverentsidel on zontad rahvaküsitluse alusel valinud välja Pärnu aasta terviseedendaja, tiitli on saanud Sirje Soovik, Silvia Neeme, Vilma ja Albert Anderson, Ilme Palu ja Ada Kraak. Tänavu valib aasta terviseedendaja linnavalitsuse vastav komisjon ja tunnustus antakse üle reedesel konverentsil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles