Tallinna maantee ja Jannseni risti kaalutakse ringristmikku

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku ümberkorraldamiseks on ühe variandina arutusel ringristmik, mis aga eeldab maa-aluseid tunneleid jalakäijatele.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku ümberkorraldamiseks on ühe variandina arutusel ringristmik, mis aga eeldab maa-aluseid tunneleid jalakäijatele. Foto: PP

Inseneribüroo Stratum uuris Pärnu linnavoliniku Eino-Jüri Laarmanni ettepanekut ehitada Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmik ümber ringristmikuks ja leidis, et kahe sõidurajaga ringristmik eeldaks Tallinna maantee 11 lammutamist.

Praegusele ristmikule mahuks ühe sõidurajaga ristmik, mis ei suudaks liiklusvoogu teenindada. Kahe sõidurajaga ristmik oleks 44meetrise välisläbimõõduga.

Stratum leidis, et ringliiklus oleks autoliikluse seisukohast parem valik, sest ristmikku läbiks senisest kuus protsenti rohkem sõidukeid 90 protsenti lühema ooteajaga. Samal ajal hoiatas inseneribüroo, et ringristmik toimib hästi vaid ristmikuharude võrdse koormatuse korral.

Stratumi tööd arutanud Pärnu liikluskomisjon leidis, et uuringus pole arvestatud jalakäijatega. Komisjoni liige Enn Saard tegi ettepaneku viia jalakäijate liikumine kahe tunneli abil maa alla, see aitaks ühtlasi fooriristmiku autode läbilaskevõimet suurendada.

Komisjoni liikmed leidsid, et jalakäijate tunneleid oleks sellele ristmikule vaja ka siis, kui Pärnusse kunagi kolmas sild ehitataks. Tunnelite maksumust pole keegi uurinud.

Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmik on Pärnu üks koormatumaid ristmikke. Kui seoses vee- ja kanalisatsioonitorustike paigaldamisega Tallinna maantee Ilvese tänavast Oja tänavani ajutiselt suletakse, puudutavad kaevetööd sedagi ristmikku. Kuna ristmiku all on palju kommunikatsioone, soovitab liikluskomisjon neid ümber tõstes arvestada, et ristmiku alla võivad kunagi jalakäijate tunnelid tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles