Raeküla metsa ootab sportlik ning loodushoidlik tulevik

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu vana raudteesild ehitati spordisillaks ja see tähendab, et Reiu-Raeküla tervisespordikeskuse idee juba elab.
Reiu vana raudteesild ehitati spordisillaks ja see tähendab, et Reiu-Raeküla tervisespordikeskuse idee juba elab. Foto: Ants Liigus

Reiu-Raeküla tervisespordikeskuse idee ei tähenda üksnes sporti ega rekreatsiooni, vaid ka loodushoidu ja loodusõpet, kokkuvõttes Raeküla metsa helget ja kultuurset tulevikku.

Raeküla metsarajad on talvel suusatajate, suvel jooksjate, jalgratturite, keppidega ja ilma kõndijate ning jalutajate seas ammu popid. Rahva suur huvi pani Raeküla metsa teemal mõtlema-tegutsema Pärnumaa spordiliidu projektijuhi Vahur Mäe, kellega peagi liitus teine sportlik noormees Margus Randmäe Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskusest.

“Asjad arenesid selleni, et kolm omavalitsust – Pärnu linn, Paikuse ja Tahkuranna vald – sõlmisid kavatsuste kokkuleppe. Koostööd näeme lumetootmise ja tehnika vallas ka Sindi linnaga,” rääkis Mäe. “Nüüd on vaja luua organisatsioon, leida vedajad, lahendada rahastamise mured.”

Kolmest leppinust on praeguseks jäänud alles kaks, sest Tahkuranna vald hüppas osalemishuvi kadumise või osamaksu (esialgu lubas igaüks kolmest 35 000 krooni, Pärnu ja Paikuse maksid selle ära) tõttu (ajutiselt?) alt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles