Roman Jakobsoni auks laulis õdede koor

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile tähistas oma 100. sünnipäeva Roman Jakobson, Pärnu haigla hooldusraviosakonnas õnnitlesid juubilari nii lähedased, haiglatöötajad kui linna- ja haiglajuhid.

„Ma olen suur pläraja, aga palun ärge pange seda pahaks!” ütles 100aastane hällilaps end tähtsal päeval lillede, heade sõnade ja lausa lauluga meelespidanutele. „Langeme kunagi küll rivist välja, aga teod kestavad edasi.”

Tegusid on Peterburis sündinud juubilari ellu mahtunud küllaga: õpingud Tallinna reaalgümnaasiumis, asunikutalu ülesehitamine Lelle lähedal, karmid aastad küüditatuna Kasahstani vasekaevanduses, veel kõrges vanuses peetud elektrikuamet.

„Ta on elu aeg olnud optimistlik, hakkaja ja edumeelne mees,” iseloomustas äia Heino Leppane. „Tal on omamoodi rahulik ja andestav meel ning mõnus huumorisoon.”

Pärnu haigla hooldusraviosakonna vanemõde Aita Kütt märkis, et ehkki osakonnas otsest rehnutti ei peeta, on 100aastastele osakonnas ennegi õnnitluslaulu lauldud. Tõsi, aina naistele.

„Julgeksin väita, et esimene mees üle 100, 90seid mehi on olnud küll,” nentis vanemõde seoses eilse juubilariga.

Rahvastikuregistri andmetel on 100aastasi ja vanemaid inimesi Eestis 125, nendest Pärnumaal elab 13.

Eesti vanima mehe tiitel kuulub praegu 104aastasele viljandimaalasele, kõige vanem naine elab Raplamaal ja tal on aastaid 107.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles