Koera hoolitsuseta jätmise juhtum jõuab kohtusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus pererahva poolt hooletusse jäetud saksa lambakoer Claudia.
Pärnus pererahva poolt hooletusse jäetud saksa lambakoer Claudia. Foto: Ants Liigus

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Pärnus elavat koeraomanikku oma äsja poeginud looma hoolitsuseta jätmises.

Marget (35) süüdistatakse selles, et ta jättis täitmata kohustuse hoolitseda koera tervise eest, mille tõttu tekkis loomal ulatuslik nahapõletik ja lihaskudede kahjustus, vahendas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Süüdistuse kohaselt jättis naine tänavu suvel puhkusele sõites oma äsja poeginud haige koera koos kutsikatega järelevalveta.

Koeral tekkis emakas põletik ja ta vajanuks kohe ravi. Koer oli lühikese ketiga kuudi külge kinnitatud, mis piiras tema liikumisvabadust. Samuti ei olnud loomal piisavalt joogivett.

Näljast ja veepuudusest tekkinud organismi üldise kurnatuse tõttu ei suutnud koer oma kutsikaid imetada, seetõttu üks kutsikas suri ja teine tuli veterinaaril eutaneerida.

Prokurör Küllike Kase sõnul on see juhtum kurb näide sellest, et mitte kõik inimesed ei teadvusta endale lemmiklooma võttes, et sellega kaasneb vastutus looma heaolu ja tervise eest.

Koera eest hoolitsemata jätmisega rikkus süüdistatav nii loomakaitseseaduse kui lemmiklooma pidamise nõuete mitut paragrahvi ja pani oma tegevusetusega toime looma suhtes lubamatu teo julmal viisil.

Looma julma kohtlemise eest võib kohus süüdimõistmisel määrata rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles