Tänavale pargitud autod segavad teede puhastamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavale pargitud autod takistavad teedelt lume koristamist. Foto on illustreeriv.
Tänavale pargitud autod takistavad teedelt lume koristamist. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus valmistavad linna teid hooldavale osaühingule Rapla Teed peavalu tänavate äärde pargitud autod, mis segavad teede puhastamist. Linnavalitsus plaanib osa tänavate muutmist ühesuunaliseks.

„Tänavatele, kus autod segavad liiklust ja lume lükkamist, paigaldatakse ajutised peatumist keelavad liiklusmärgid,“ teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo. „Arutluse all on olnud Karusselli, Aisa ja Väike-Kuke tänava muutmine ühesuunaliseks.“

Ollo jutu järgi oli möödunud ööpäev raske nii linnaelanikele kui hooldusfirmadele. Rasked ilmaolud, mis tähendavad hooldusettevõttele lumesadu üle 10 sentimeetri 24 tunni jooksul või tuisku kestusega üle kuue tunni, mõjutavad tööde nõuetekohast teostamist.

„Väljas oli korraga ligi 30 autot ja mehhanismi, peale selle vahetustega üle 20 inimese,“ teatas Ollo.  „Praegused ilmastikuolud on äärmuslikud ja eesmärk on saavutada õhtuks stabiilne olukord. Esmatähtis on puhastada sõiduteed ja kõnniteed lumest nii, et mõlemad oleksid läbitavad ja sõiduteedelt koristatud lumi ei ummistaks kõnniteid.“

Linnavalitsuse pressiesindaja märkis, et jalakäijatele on probleemiks kinnistute omanike lahti lükkamata kõnniteed. „Kõnniteel lund koristades ei tohiks visata seda tagasi sõiduteele. Samuti on oluline heita pilk maast taeva poole ja kontrollida üle katuseräästad ning vajadusel eemaldada jääpurikad,“ ütles ta.

Ollo sõnade kohaselt puhastatakse esmajärjekorras kõik bussiliiklusega tänavad ja kesklinn. Seejärel minnakse töödega edasi kõrvaltänavatele. Pärnu linnas on kokku 153 kilomeetrit tänavaid.

Novembris kulus talihooldusele 640 000 krooni ning autoharjatöödele 343 000 krooni. Möödunud ööpäeval kulus lumekoristusele ligikaudu 250 000 krooni.

Pärnu linnavalitsus palub autojuhtidel valida sõiduks sobiv kiirus, ülekäiguradadele lähenedes aegsasti hoog maha võtta ja hoida pikivahet.

„Võimalusel palume linnas liiklemiseks kasutada ühissõidukit. Jalakäijatel palume pimedal ajal kasutada helkurit ja teed ületades arvestada autode pikema pidurdusmaaga,“ lausus Ollo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles