Tõstamaal valmis kaks uut vabaajakeskust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa rahvamaja noortekeskuse poolne ots on pilkupüüdva kujundusega.
Tõstamaa rahvamaja noortekeskuse poolne ots on pilkupüüdva kujundusega. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaal on hakkajate inimeste eestvõttel saanud valmis kaks uut paika vaba aja sisukamaks veetmiseks.

Noortekeskuse mõtet oli vallas heietatud juba mitu aastat, projektiraha toel sai nüüd mõtte lõpuks ka teoks teha, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Ma loodan, et noored nüüd ise aktiivselt pakuvad välja võimalusi, mida nad siin täpselt teha tahavad. Siin saab korraldada mänguvõistlusi, lauamänge mängida, telerit vaadata, niisama sõpradega kokku saada, silmaringi laiendavaid üritusi korraldada, laste sünnipäevi korraldada," selgitas noortekeskuse projektijuht Anu Peterson.

Keskusesse on oodatud kõik, kelle vanus määratletav "noorena" ehk siis 7-26aastased vallakodanikud. Keskuses võib lihtsalt sõpradega lobiseda, aga ka mängida ja hobidega tegelda.

Tõstamaa lasteaia ja raamatukoguga ühe katuse all on end sisse seadnud aga käsitööhuvilised, kunstnik Anu Randmaa eestvedamisel. Esialgu on see kooskäimise kohaks naistele.

"Kodus ma olen üksinda, koos tegutsedes on ikka lõbusam ja kui juhendaja on ikkagi käepärast võtta, siis saad kohe küsida, kui midagi läheb valesti või kui ei oska. Rahvariiete tegemisel on seda juhendajat kohe kindlasti vaja. Päris meestele käsitöötuba hetkel veel ei ole, aga me liigume sinnapoole," rääkis käsitööhuviline Karin Vääna.

"Alati on hea, kui midagi toimub, eriti sellises maakohas. Loodame, et need kaks projekti toovadki natuke elu juurde Tõstamaale," rääkis vallavanem Toomas Rõhu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles