Kohus kuulutas välja parkimismaja rajaja pankroti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus kuulutas välja Pärnu parkimismaja ehitaja pankroti.
Kohus kuulutas välja Pärnu parkimismaja ehitaja pankroti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus kuulutas kolmapäeval välja Pärnu kesklinna parkimismaja ehitanud OÜ Win Marketsi pankroti ja määras pankrotihalduriks Andres Hermeti.

Win Marketsi pankrotti taotles Unicredit Bank. Võlausaldajate esimene üldkoosolek on planeeritud tuleva aasta 14. jaanuarile.

Win Marketsi ajutine pankrotihaldur Andres Hermet ütles möödunud nädalal, et tema hinnangul on ettevõte maksejõuetu. Hermeti hinnangul ulatuvad ettevõtte kohustused 140 miljoni kroonini ja vara väärtus 20–30 miljoni kroonini.

Hermeti sõnutsi pole ettevõttes kunagi majandustegevust toimunud, firma tegevus on seisnenud parkimismaja ehitamises. Võlausaldajad peavad otsustama, kas parkimismaja edasi ehitada. "Raha on kulutatud parkimismaja ehitamisele 80 miljonit krooni," ütles Hermet. Win Marketsi suurim võlausaldaja on Unicredit Bank.

Kohus võttis Unicrediti pankrotiavalduse Win Marketsi vastu menetlusse oktoobris. Pank nõudis arendaja pankrotti ka mullu novembris, kuid tänavu jaanuaris loobus sellest. Pankrotiavalduse esitamist ettevõtte vastu kaalus tänavu suvel ja sügisel Pärnu linnavalitsus, mis nõuab Win Marketsilt tähtajaks valmimata ehituse eest miljonitesse kroonidesse ulatuvat leppetrahvi.

Unicredit on varem nõudnud südalinnas parkimismajaga kõrvuti asetseva Pärnu Keskuse pankrotti, selle omanik Aida Partnerid OÜ andis sisse saneerimisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles