„Inglipuud“ ootavad kingitusi puudust kannatavate perede lastele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingid
Jõulukingid Foto: SCANPIX

Maxima kaupluses saab aidata korjata kinke puudust kannatavate perede lastele.

Üleeilsest 26. detsembrini korraldab päästearmee Maxima kauplustes heategevusprojekti “Inglipuu”, mille raames head inimesed saavad toetada puudust kannatavate perede lapsi jõulukingitustega, teatas Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Pärnumaal kogutakse kinke 58-le 3-15 aasta vanusele lapsele.

“Inglipuu” on  jõulukuusk, millele on riputatud inglid. Igale inglile on kirjutatud ühe lapse nimi ja andmed: vanus, pikkus, jalanumber.

Kaupluste külastajad võivad võtta kuuselt ingleid ja teha seal kirjas olevale lapsele isikliku (kas pühendusega või ilma) kingituse.

Kingitused ei pruugi olla midagi suurt, piisab lihtsast mänguasjast, kommikotist või piparkoogimajast. Kõik need valmistaksid kindlasti heameelt lastele, kelle jõulud mööduksid muidu ilma rõõmuta avada jõuluvana kingitus. Kinkijale jääb aga mõnus mälestus justkui inglina tehtud jõuluaegsest heateost.

Kingitused tuuakse ”Inglipuu” juurde kas päästearmee esindajale või kaupluse infoletti ning päästearmee toimetab pärast pühi kingitused igale lapsele koju kätte.

Lapsi saavad toetada ka need, kellel head kingiideed kohe varnast võtta ei ole. Sellisel juhul saab lapsi toetada rahaliselt, sest kauplustesse on paigaldatud korjanduskarbid.

Päästearmee kapten Daniel Henderson, kes sama projekti on juhtinud mitmes riigis, nüüd teist aastat Eestiski, loodab, et tänavugi on inimesed puudust kannatavate laste toetamisel aktiivsed. “Mullu kogunes toetusi niivõrd palju, et lapsed said ühe asemel mitu toredat kingitust,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles