Maaõpilased lõpetasid lugemisaasta

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maapiirkonna kirjandushuvilised õpilased ja õpetajad lõpetasid lugemisaasta maakonna uusimas vaimuvaramus Vändra raamatukogus, mille kaminasaalis esines neile tõlkija Lii Tõnismann.

Tõnismann on eestindanud lastelugusid ja põnevikke, samuti koka- ja käsitööraamatuid ning peab tõlkimist haaravaks ja loominguliseks tööks.

Jõuluvaheaja eelse kokkusaamisega teisipäeva õhtul pandi punkt Pärnumaa õpilaste lugemisaasta ühisettevõtmisena valminud “Meie oma loole”, mida saab lugeda Vändra gümnaasiumi kodulehelt projektide rubriigist.

“Kuigi iga peatüki autoriks on eri kooli õpilased, on valminud põnev tervik, mis räägib sõprusest ja leidlikkusest ning milleks kindlasti on inspiratsiooni ammutatud loetud raamatutest,” märkis Anne Vaher, kes on Vändra gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja.

Vaheri sõnutsi olid Vändra raamatukokku kogunenud kaasa toonud rohkesti illustratsioone ja mõni kool oli oma loo raamatuks köitnud. “Seda oli põnev lehitseda ja ühte kindlat pealkirja lugu ei saanudki – eks iga lugeja või seda omatahtsi nimetada,” mainis ta.

Ürituselt kojusõidu eel sagisid lugemisaastalised Vändra raamatukogu avaras saalis riiulite vahel, jagasid loetust muljeid ja uudistasid Kurgja talumuuseumi käsitöömeistrite koostatud jõuluteemalist näitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles