Raba ujula vaagub hinge

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba ujula vesi on väidetavalt linna basseinide puhtaim.
Raba ujula vesi on väidetavalt linna basseinide puhtaim. Foto: Urmas Luik

Oktoobri lõpus tööle hakanud Pärnu Raba ujula tulevik on tume, sest vähesest külastatavusest tingituna on asutusel raskusi ots otsaga kokkutulekuga. Ujula haldaja tahab basseini tööd jätkata.

„Häda on selles, et linnarahvas ei pea sest lugu, et me nii väga rabeleme,” tõdes Raba ujulat haldava sõudeklubi Pärnu tegevjuht Arvo Loorits. „Jõulukuu on alati selline nukker olnud, aga kõige kurja juur oli siiski see, et me ta nii hilja lahti tegime, mistõttu ei tekkinud head rütmi: septembris teenitud raha oleks jäänud kehvadeks kuudeks. Seega oli lausa sisse programmeeritud, et ujula hakkab miinust tootma.”

Kasina omatulu tulemus on kiire jännijäämine, sest praeguse olukorra kestes kasvab ujula miinus maiks 150 000 kroonini.

„Viimane info oli pärast üleeilset kohtumist maavalitsuses, et linn oli seda meelt: kui maakond leiab 100 000, on nemad nõus 50 000 juurde panema,” mainis Loorits.

Mille tarvis raha kulub, on ujula haldajal täpselt teada.

„Praegu on maja kulu 120 000 krooni kuus,” nentis Loorits. “Küte moodustab sellest 80 000, elekter on stabiilselt 15 000, siis veel keemia ja palgad, palkade osa on kulus kõige väiksem, 20 000 krooni.”

Nii Pärnu linn kui maakond, mis basseini toetavad kuus kokku 30 000 krooniga, on Raba ujula probleemiga kursis ning otsivad basseini hingeshoidmiseks lisaraha.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo tõdes, et ehkki Raba ujula ülalpidamiskulud on plaanitust suuremad, on linn igal juhul huvitatud ujula töö jätkamisest ning valmis ujulale õlga alla panema. Seda siiski juhul, kui sama teeb Pärnumaa omavalitsuste liit (POL).

„Summadest ma ei räägi, need on esialgsed,” ütles avalike suhete nõunik.

POLi juhatuse esimees Eeri Tammik teatas, et ehkki nende eelarve on kinnitamata, on liit selle koostamisel Raba ujula toetamisega arvestanud.

„Lõpliku sõna ujula tuleviku kohta ütleb siiski Pärnu sõudeklubi, sest nad ei saa seda sõudmise arvelt majandada,” tõdes Tammik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles