Kihnu on kolmandat päeva mandrist ära lõigatud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halva ilma tõttu on Kihnu saare ja mandri vaheline liiklus kolm päeva seisnud.
Halva ilma tõttu on Kihnu saare ja mandri vaheline liiklus kolm päeva seisnud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kihnu saarel pole mandriga ühendust olnud jõululaupäevast saadik.

Kihnu vallavanema Ingvar Saare sõnutsi pole Kihnu ja mandri vahel toimunud liiklust reedel, laupäeval ja pühapäeval.

Saare jutu järgi oli Kihnul viimane ühendus mandriga neljapäeval, kui piirivalve helikopter tegi kolm reisi ja liinilennuk neli reisi.

“Neljapäeval pääses Kihnu üle 50 inimese,” ütles Saare.

Vallavanema sõnutsi pole mandri ja saare vahelise liikluse katkemine pühade ajal suuremat segadust põhjustanud. “Kes tahtis enne pühi koju jüuda, jõudis koju. Võib-olla ei pääsenud pühade ajal saarele need, kes tahtsid sugulaste juurde jõule veetma tulla, aga ilma vastu ei saa,” lausus Saare.

Kihnu vallavanema jutu järgi on saarerahva suurem mure kaubaga, sest viimane kaubasaadetis jõudis Kihnu esmaspäeval. “Poodides on kaup lõppemas,” märkis Saare.

Vallavanema sõnutsi on loota, et liiklus mandri ja Kihnu vahel taastub homme. “Ilm on paremaks läinud. Loodan, et lennuk saab lennata. Kui lennuk ei lenda, palume appi piirivalve kopteri,” lausus vallavanem.

Saare sõnade järgi võib mandri ja saare vahel sõita ka hõljuk, aga viimati ei olnud see töökorras ja remondimehed pidid selle parandama uueks nädalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles