Pärnu linnavalitsus tekitas uue sotsiaalse töökoha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus nimetas OÜ Munga Maja juhatajakas Raul Sarandi.
Pärnu linnavalitsus nimetas OÜ Munga Maja juhatajakas Raul Sarandi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kavatseb luua linnale kuuluva heakorraettevõtte Munga Maja, täna kinnitati selle juhatajaks volikogus Isamaa ja Res Publica Liitu esindav Raul Sarandi.

Küsimusele, miks linnavalitsus ettevõtte juhi kohale konkurssi ei korraldanud, vastas linnapea Toomas Kivimägi, et tegu on loodava ettevõttega, mida hakatakse senisest OÜ Munga Majast tasapisi kasvatama. Linnapea kirjeldas kõhklusi, mis linnavalitsuse ja volikogu liikmetel enne linna heakorraettevõtte asutamist on olnud, kuid ei öelnud konkursi kohta sõnagi.

Abilinnapea Romek Kosenkranius on varem öelnud, et ettevõtte palgale kavatsetakse võtta viis kuni seitse inimest. Küsimusele, milline on Munga Maja juhatuse esimehe kuupalk, vastas Kivimägi: “15 000 – 16 000.”

Kivimägi selgitas, et esialgu luuakse heakorraettevõte aastaks ja niikaua on Sarandi juhataja. “Leidsime koalitsiooninõukogus, et teeme selle aastaks. Sarandi lootused on ilmselt pikema perioodi peale. Kui ta sellega nõus pole, leiame kellegi teise või korraldame konkursi,” rääkis Kivimägi.

Pärnu praegune võimuliit on jätkanud eelkäijate kommet täita linnale kuuluvate ettevõtete juhatajate kohad võimuliidu poliitikutega. Volikogu esimees Cardo Remmel saadeti taastusravikeskust Estonia juhtima esialgu samuti ajutiselt, Vanalinna kooli direktori konkursikomisjon valis koolijuhiks Kivimägi valimisliidus kandideerinud Pille Tahkeri.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles