Pärnu haigla sai sõpruslinnalt annetuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingborgi vaade.
Helsingborgi vaade. Foto: Internet

Rootsis asuv Pärnu sõpruslinn Helsingborg toetas Pärnu haigla lasteosakonda annetustest kogutud 3835 euroga (60 000 krooniga).

1991. aastal alustas Helsingborgis tegevust organisatsioon Pärnuhjälpen (abi Pärnule). Organisatsiooni juhtis abilinnapea Inger Anderson Sjöstedt ning see tegutses annetuste toel.

Pärnuhjälpeni aktiivne tegevusperiood langeb aastatesse 1991–1994, kui Pärnusse toodi toiduabi, riideid, kodutehnikat ning hiljem sisustust koolidesse. Nüüdseks on abiorganisatsioon tegevuse lõpetanud.

Organisatsiooni tegevuse ajal selle pangakontole kogunenud 3835 eurot otsustati möödunud aasta lõpul annetada Pärnu haiglale.

Pärnu haigla lasteosakond plaanib toetusena laekunud raha eest soetada laste liikumisravi seadme, mida kasutatakse traumade järgselt, nõrgalt arenenud lihaskonna treenimiseks ja arenguhäiretega laste liikumisteraapias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles