Nelja veoki kokkupõrge ummistas eile Via Baltica teelõigu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariise sattunud kaubik ja veok.
Avariise sattunud kaubik ja veok. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile kella 19.30 paiku Pärnumaal Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 147. kilomeetril Metsakülas nelja veoki osalusel toimunud õnnetus seiskas tundideks liikluse. Viimane veok pukseeriti sündmuskohalt minema alles täna hommikul kella 10 paiku.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel põrkasid esmalt kokku Pärnu poole sõitnud kaubik Renault ja vastassuunas liikunud veoauto. Veok paiskus kokkupõrkel risti üle sõidutee. Seejärel sõitsid teelt välja veoki järel tulnud kaks rekka't. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

„Õnnetuskohal oli tee väga libe,“ rääkis politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Sündmuskohale sõitsid kiirabi, päästeauto, mitu politseipatrulli ja puksiirabi.

Et liiklus oli õnnetuspaigal takistatud, suunati väiksemad autod üsna pea ümbersõidule Soometsa ja Jõulumäe kaudu. Maanteeametil võttis ümbersõitu tähistavate märkide paigaldamine aega ja seetõttu tekkis teed mitte tundvatel juhtidel raskusi õigete teeotste üles leidmisel.

Tammelehe sõnutsi oli tegemist õnneliku õnnetusega. „Selles mõttes, et pimedas ja libedaga, suurte masinate osalusega õnnetuses keegi viga ei saanud,“ rääkis ta.

Õnnetuskohas avati teelõik liikluseks öösel kella 3.30 ajal. Viimane teelt välja sõitnud veok sikutati teeäärsest lumehangest välja täna hommikul, kui teelõik oli taas 6.30-10 suletud.

Tallinna suunal sõitnud 37aastane kaubikujuht Aleksander rääkis, et nägi vastutulevat veoautot vibama hakkamas, ja püüdis pidurdada, kuid põrkas kokku veoauto haagisega.

Turbapakke vedanud rekka ise paiskus risti üle tee ja osa koormast pudenes maha. 43aastase rumeenlasest veokijuhi Vasile sõnul muutus auto libedal teel juhitamatuks.

Rumeenlase taga sõitnud ja Lätti leiba vedanud haagisauto juht, 54aastane Janis püüdis vältida ahelkokkupõrget, pidurdas vasakul teepoolel ja sattus lumevalli. Paarisajameetrise vahega leivaauto taga sõitnud ja Helsingist raske metallikoormaga tulnud bulgaarlasest veokijuht Radozlav nägi ees toimuvat, võttis hoo maha ja pidurdas, kuid vajus samuti kraavi.

Kaubikujuht Aleksander oli ainus, kes õnnetuses veidi viga sai – purunenud esiklaasi killud veristasid käsi. „Olen neli aastat pidevalt seda teed sõitnud ja pole varem õnnetusse sattunud,“ rääkis Aleksander.

Bulgaarlane Radozlav, kes polevat enda sõnul sugugi usklik mees, tänas öö jooksul lõunamaise temperamendiga korduvalt jumalat, et õnnetusest eluga pääses.

Risti üle tee paiskunud rumeenlase veokil sai õnnetuses viga roolivarras ja auto toodi slepis Uulu poe juurde parklasse, kus see veel täna lõuna ajalgi seisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles