Hooletut majaomanikku võib trahvida 400 euroga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katuselt langeda võiv lumi ähvardab jalakäijat Karusselli ja Supeluse nurgalgi.
Katuselt langeda võiv lumi ähvardab jalakäijat Karusselli ja Supeluse nurgalgi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistuse juhataja Reet Salmu teatel on olukord lumiste katustega Pärnus üsna hull ja linnavalitsuse inspektorid võivad majaomanikule määrata lume all ägava katuse eest rahatrahvi.

Salmu teatel teostab korrakaitseteenistus linnas pidevalt kontrollkäike, kuid kõikjale inspektorid ei jõua. Tema teatel suundus inspektor täna hommikul kontrollima Pärnu Postimehele antud vihjeid lumiste katuste kohta.

Salmu sõnade järgi saab korrakaitseteenistuse inspektor esmalt hooletu majaomaniku korrale kutsuda. Kui see ei aita, võib inspektor määrata eraisikule rahatrahvi kuni sada trahviühikut ehk 400 eurot. Juriidilisele isikule võib määrata lume katuselt koristamata jätmise eest rahatrahvi kuni 1300 eurot.

“Sel aastal me trahve määranud ei ole ja siiani on saanud asjad majaomanikuga selgeks rääkida,” teadis Salmu. “Trahv ei ole alati lahendus, sest see ei garanteeri, et omanik sellele vaatamata katuse puhtaks teeb.”

Omavolilise kõnniteede sulgemise kohta ütles Salmu, et teatud juhtudel on see aktsepteeritav.

“Kui majaomanik on tellinud katuse puhastamise teenuse, siis on seni, kuni katus puhtaks saab, kõnnitee sulgemine isegi õigustatud, et vähegi piirata ohtlikku ala,” selgitas Salmu. “Selline olukord ei saa aga lõpmatuseni kesta ja kui tänav on ikka nädal aega kinni, see nüüd küll õigustatud ei ole. Lumekoristuse järjekorrad ei ole nii pikad.”

Salmu märkis, et linnavalitsuse korrakaitseosakond ootab kõigilt linlastelt vihjeid ohtlike katuste ja jääpurikate kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles