Maailma eri paigust giidid külastavad Pärnut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villa.
Ammende villa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Nädala jooksul Tallinnas konverentsi pidanud turismigiidide assotsiatsioonide maailmafödertsiooni liikmed külastavad täna Pärnut.
 

Suvepealinna tulevad giidid konverentsiprogrammi täiendava post-tour’iga, selgitas linnavalitsuse turismi vanemspetsialist Tõiv Jõul. Pärast linnas toimuvat bussiekskursiooni kohtuvad külalised Ammende villas Pärnu giidide ühingu liikmetega ja hilisõhtul suunduvad nad edasi Riiga.

Tallinnas toimunud konverentsil "Kultuur kui kõike ühendav giid" arutlesid sajad giidid maailma eri paigust selle üle, kuidas kultuuri vahendamine võiks kõige paremini toimuda.

Kui tavapäraselt vahendavad giidid kultuuri juhendamise, tutvustamise, selgitamise ja tõlkimise kaudu, nähti Tallinna konverentsil ühenduslülina hoopis kultuuri ennast. Seejuures vaadeldi kultuuri aspekte eri vaatepunktidest, alates keskajast ja lõpetades alternatiivse kultuuriga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles