Vargad tegutsevad poekülastajate silme all

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vargad võivad tegutseda rahulikult teiste poekülastajate silme all, kes ei taha kuidagi tähele panna, mis nende ümber toimub. Üks Kuressaares tabatud varastest osutus Pärnu kaagiks, kirjutas Saaremaa päevaleht Meie Maa.

Jaanuari eelviimasel nädalavahetusel Saaremaa kaubamajas kinni peetud varas osutus Pärnu kaagiks. Pärast seda, kui kabamaja päev varem varguse kohta vihje sai, vaadati turvakaamera salvestist, kust varas oli näha. Järgmisel päeval teadis turvatöötaja juba näppajat jälgida.

Kui varas taas “tööle tuli” ja suusakostüümi võttis, sellega proovikabiini läks ja pärast seda kaubamajast lahkuda üritas, peeti ta treppide juures kinni. Et tegemist oli korralikult riietatud ja mandrilt pärit inimesega, ei osatud talle varem tähelepanu pöörata. Hiljem selgus, et riided tema seljas osutusid pihta panduks.

Politsei uurib kriminaalmenetluse raames seoses Saaremaa kaubamajas toime pandud vargustega läbi videosalvestisi, kust kõik varguse juhtumid välja otsib. Kuigi kaubamaja tegi esialgu politseile avalduse ühe varguse kohta, lisandub sinna uurimise käigus videosalvestistest järjest uusi kuriteoepisoode.

Meie Maa andmetel paistab ühelt turvakaamera salvestiselt, kuidas varas tegutseb poes vaid mõne meetri kaugusel kaupa valivaid kliente kartmata, eemaldades turvaelemendi, võttes endal jope seljast, pannes varastatud jope selga ja oma jope veel selle peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles