Surmakaev jääb ohtlikuks suure sulani

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. jaanuari toimunud tragöödiat meenutavad küünlad ja külmunud lilleõied.
26. jaanuari toimunud tragöödiat meenutavad küünlad ja külmunud lilleõied. Foto: Ants Liigus

Ehkki politsei teatas juba 14. veebruaril Pärnu linnavalitsusele, et on oma uurimistoimingud kanalisatsioonikaevus, kus hukkus noor naine, lõpetanud ja kaevusuu võib sulgeda, on kaev siiani kaanetatud tasapisi laguneva ukse ja kahe betoonist kõnniteeäärekiviga.

“Konkreetset kaevuomanikku ei olnud kindlaks tehtud, aga kaev asub linna maal ja siis anti neile teada, et oleks vaja see ohutuks muuta,” selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm, miks pöörduti just linnavalitsuse, mitte AS Sanatoorium Tervise poole, mille juhatuse liige Jaan Ratnik lubas õnnetusjärgsel päeval kaevukaane keevitada.

Linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo kinnitusel võtab linn kaevu täitmise ja katmise igal juhul enda kanda. Ainult mitte veel. “Alaliselt sulgeda ei ole praegustes ilmastikuoludes puhttehniliselt võimalik,” väitis Murakas-Ollo. “See tehakse esimesel võimalusel, kui seal lund vähemaks jääb.”

Murakas-Ollo andmeil on tööd juba kokku lepitud ja plaani võetud. Samuti käivat majandusosakonna inimesed kaevu ajutist kaant regulaarselt kontrollimas. “Et vesi nüüd seda katet päris ära ei sööks ja see asi seal mõttetuks ei muutuks,” selgitas ta.

Mis õnnetuse põhjuste ja süüdlaste väljaselgitamisse puutub, siis see protsess võtab veel aega. Möödunud nädalal Ermi antud ennustus, et tõde selgub paari lähipäeva jooksul, osutus optimistlikuks. “Prokurör andis menetlejatele mingite asjade toimetamiseks tähtaja ja oli lootust, et äkki siis juba on midagi öelda, aga paraku ei ole veel,” nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles