Kommentaar: Intriigidest kooli ümber

, Audru vallavolikogu hariduskomisjoni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Sutt.
Mati Sutt. Foto: PP

Vestlusvormis pakuti keskkooliosa kaotamisele alternatiive, kuid kirjalikke ettepanekuid ei tulnud. Üks neist oli Inda Orissaare soovitus muuta Jõõpre põhikool lasteaiaks-algkooliks mõttega, et sealt vabaneb raha Jõõpre lasteaia toomiseks koolimajja, siis ei pea lasteaiale uut maja ehitama ja selle rahaga saaks renoveerida Audru keskkooli ja maksta ära puudu oleva õpetajate palga.

Teine oli, et lõpetame Pärnus huvikoolides käivate laste doteerimise või sulgeme oma valla huvikooli. Tuli ka selline soovitus, et vahetage keskkooli juhtkond välja ja andke koolile aasta aega.

Vastasin kõigile, et me ei saa sellisel kujul selles viimases hariduskomisjonis neid alternatiive arutada, sest meie ees oli paberil ainult üks küsimus: kas me oleme nõus 10. klassi avamisega? Me ei saanud arutada külaklatši.

Veel veebruaris oli hariduskomisjoni pakkumine, et vaatame, missuguseks kujuneb noorte katsetele minek ja lõpetame keskkooliosa järgmisel aastal, kui on selge, et klassidesse ei ole õpilasi tulemas. Kuid vahepealsed intriigid tegid oma töö, mitu volikogu liiget mõtles ümber ja leidis, et parem õudne lõpp kui lõputa õudus.

Kinnitan, et kuulujutt, nagu mina Jõõpre põhikooli direktorina tahaksin viia Audru keskkooli Jõõprega ühtse juhtimise alla, on absurdne ega vasta tõele. Uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega ei oleks see mõeldavgi. Leian, et igal asutusel peab olema oma juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles