Piirivalvebüroo kutsub kalureid teabepäevale

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeoperatsioonides osalevad vajadusel piirivalvuridki ning kõik, kel selleks oskused ja vahendid.
Päästeoperatsioonides osalevad vajadusel piirivalvuridki ning kõik, kel selleks oskused ja vahendid. Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri piirivalvebüroo kutsub Pärnumaa kalureid ja mereasjandusest huvitatuid esmaspäeval, 29. märtsil Pärnu maavalitsuse saali teabepäevale “Teadlik kalur”.

“Käesoleva aasta alguses kehtima hakanud uus meresõiduohutuse seadus tõi väikelaevaomanikele kaasa muudatusi ja seadusetäiendusi, millest teabepäeval kõneleb veeteede ameti esindaja,” selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht.

“Samuti räägitakse väikelaevadeteede kavandamisest ning tänapäevase navigatsiooniteabe hankimise võimalustest,” lisas Tammeleht.

Piirivalvebüroo esindaja räägib, kuidas on korraldatud merel hädasattunute päästmine ja kuhu on kõige mõistlikum merehädalistel endast teada anda.

Räägitakse esmaabi andmisestki.

“Tihti kardetakse esmaabi anda, kuna napib sellealaseid teadmisi ja oskusi, aga kiire ja oskuslik tegutsemine võib merel, kus arstiabi on kaugel, päästa õnnetusse sattunud kaaslase,” põhjendas Tammeleht, miks teabepäeva programmis on esmaabiloeng.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo vastutusalas neljas maakonnas (Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaal) uppus mullu kaheksa inimest.

“Merel juhtunud õnnetuste statistika näitab, et suures osas satuvad merel hätta kalamehed, kes merele on läinud korralike pääste- ja sidevahenditeta,” edastas Tammeleht.

Omaette teema on teabepäeval kalapüügi seadusandlus.

“Jätkuvalt on probleemiks ebaseaduslikud, ilma nõutava tähistuse ja märgistuseta merre lastud püügivahendid, mis tihtipeale on lubatust väiksema silmasuurusega,” sõnas Tammeleht. “Keskkonnainspektsioon selgitab kaluritele kehtivaid püüginõudeid ja on valmis vastama küsimustele.”

Teabepäev “Teadlik kalur” toimub kõigis neljas Lääne prefektuuri haldusala maakonnas.

“Projekti raames soetati veekindlad mobiiltelefonikotid teabepäeval osalejatele,” lisas Tammeleht.



Teabepäev

Teabepäev “Teadlik kalur” 29. märtsil Pärnu maavalitsuse saalis.

Ajakava:

10.30–11 kogunemine;

11.10–12 loeng meresõidu ohutusest (veeteede amet);

12–13 päästetöödest merel (piirivalvebüroo);

13.30–14.30 loeng kalapüügi järelevalvest (keskkonnainspektsioon);

14.30–16 esmaabiloeng (Eesti Punane Rist);

16–16.30 arutelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles