Tõstamaa noored valisid endale volikogu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa valla noored valisid esimest korda oma noortevolikogu, mis hakkab nõustama kohalikku vallavolikogu noorsooteemades, sama plaan on Saarde vallas.

Tõstamaa abivallavanema Anu Petersoni sõnutsi kuulutati mullu Eesti noorteühenduste liidu eestvõttel välja konkurss, toetamaks noortevolikogude teket, ja liit pakkus oma mentorit, kes noori volikogu loomisel nõustab.

Kuna noortevolikogude määratlus lisati noorsootööseadusesse, on seadusega loodud võimalus noortevolikogu moodustada, selgitas Peterson.

Noortevolikogu ülesanne on arutada vallas noorte huvidega seonduvat ja teha ettepanekuid vallavolikogule või -valitsusele. Vallavolikogu omakorda küsib noortevolikogu arvamust neis asjus, mis noori puudutavad.

Kandidaate vanuses 12–26 eluaastat seati üles kümme ja üheksa neist pääses noortevolikokku. Valimistel andis oma hääle 83 inimest vanuses 7–26 aastat ning hääletada sai nii valla ainsas koolis Tõstamaa keskkoolis kui noortekeskuses.

Abivallavanema hinnangul oli noorte osalus esimese korra kohta päris hea, kuigi kandideerimisega võinuks aktiivsem olla. Tõstamaa noortevolikogu peaks esimest korda kokku tulema lähiajal, et panna paika oma tegevuskava.

Peale Tõstamaa osaleb samas mentorprogrammis Pärnumaalt Saarde vald.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi infojuht ja Saarde vallavolikogu esimees Erli Aasamets sõnas, et Saardes läheb noortevolikogu valimiseks sügisel.

“See on natuke pikem protsess. Volikogu valmistatakse ette, korraldatakse kampaania, siis valimised. Seda jõuame noortega teha sügisel, aga tegelikkuses osalevad meie noored Eesti noorteühenduste liidu kaudu selles töös juba eelmisest sügisest,” selgitas Aasamets.

“Talvel oli neil koolitus ja nad on ise korraldanud paar üritust, näiteks vastlapäeva. Ja just oli sellest juttu, et aprillikuust alates saaksid nad vaatlejana osaleda mõne päris volikogu komisjoni töös,” rääkis Aasamets.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles