Autoarstidele kerkib Niiduparki moodne maja

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto- ja metallitöökoja hoone nurgakivi kapslisse asetasid AS Oma Ehitaja projektijuht Jaanus Erm (vasakul) ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse projektijuht Andrus Simberg tavakohaselt samal päeval ilmunud kohaliku lehe.
Auto- ja metallitöökoja hoone nurgakivi kapslisse asetasid AS Oma Ehitaja projektijuht Jaanus Erm (vasakul) ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse projektijuht Andrus Simberg tavakohaselt samal päeval ilmunud kohaliku lehe. Foto: Ants Liigus

Tugevas vihmasajus haaras Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp eile kell 10.36 kellu, et betoonida metallkapsel auto- ja metallitöökoja õppehoone nurgakiviks, rajatise valmimise tähtaeg on 9. september.

Niidupargi õppekompleksi kerkiva 2900ruutmeetrise hoone esimesele korrusele on kavandatud auto- ja metallitöö eriala õppetöökoda-autolabor ja metallitöökoda. Teisele korrusele tulevad õppelaborid ning õpilaste riietumis- ja pesemisruumid, kolmandale samuti osa laboreid ja kutseõpetajate ruumid.

OÜ EMP A&J kavandatud ja AS Oma Ehitaja püstitava õppehoone projekt hõlmab ka 1800ruutmeetrist õppesõidu-harjutusväljakut kutsehariduskeskuse autokooli tarvis.

“Vaeslapsest on saanud lemmiklaps, sest veel kümmekond aastat tagasi oli kutseharidus riigis üks alarahastatumaid valdkondi, nüüd on prioriteedid muutunud,” rääkis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi enne, kui kelluhoidmise järg temani jõudis.

Haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Meelis Meriküla kinnitas, et kutseharidus on olnud ministeeriumi eelistus ning Euroopa regionaalarengu fondi raha on valdkonna õpikeskkonna parendamisse suunatud 3,6 miljardit krooni.

“Pärnumaa kutsehariduskeskus on olnud ettevõtlik, koondanud õppebaasi ühte kohta ja arendab seda,” mainis Meriküla, sest ka kõnealuse praktikabaasi ehitamine ja seadmestamine on võimalik mainitud fondi raha ja Eesti riigi osalusega, nagu valmis esimest õppeaastat Niidupargis kasutusel olev toitlustus-teeninduserialade õppehoone.

“Autoeriala õpib meil poolsada õpilast, sügisest tahame vastuvõttu suurendada ja avada keskkooli baasil autodiagnostiku eriala, põhikooli baasil saab õppida autotehnikuks,” selgitas Müürsepp.

Autotehnikud kasutavad õppehoone valmimiseni praktikakohana Reldori tehnoküla, metallitöö õppijad aga naabermaakonnas Vana-Vigala ametikooli võimalusi.

Tartu rahu aastapäeval, 2. veebruaril Niidupargis alustatud moodne õppehoone lõpetab eelmainitud erialade õppijate rändurielu ja võimaldab kutsehariduskeskusel seni õpetatava 26 eriala kõrval mõelda valiku täiendamisele, näiteks vajab tekstiilitööstus koolitatud operaatoreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles