Sindis ähvardab rüsijääst veesulg kohalikke elanikke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääminek Sindi paisu juures. Pildil kalatrepp.
Jääminek Sindi paisu juures. Pildil kalatrepp. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sindi juures Pärnu jõelt hakkas jää minema eile õhtul, aga jäi siis Sindi ja Paikuse valla piirimail uuselamurajooni all seisma, mille tõttu tekkis umbes 400meetrine veesulg, mis veetaset jõudsalt tõstma hakkas.

"See esimene rahmakas läks ikka nii, et suured puud võttis kaasa. Paisutas jõe nii üles, et see nagu pisikene tsunami tuli siit kalda peale ja viskas sekunditega vee üle kohe," selgitas kohalik elanik Raino Eriste "Aktuaalsele kaamerale".

Teine mees, Are Suigusaar, on kohapeal elanud kuus aastat ja teab, et päris ainulaadne see praegune olukord pole. "Nii kiiret ja kõrget vett ei ole olnud nende aastate jooksul, aga siin vanemad inimesed on rääkinud, et 10-15 aastat tagasi on sellist asja olnud," rääkis ta.

Täna hommikul olid kohalikud rahulikud. Enam kui kolme meetri jagu tõusnud jõevesi on küll hoovis, kuid mõistlike meestena on nad oma kodud veel kõrgemale tõstnud. Samas kõrval on aga müügis 28 krunti, kus võib näha uppunud elektrikappe. Ja eile õhtul oli vesi veel 15 sentimeetrit kõrgemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles