Pärnu jõe jääolude selgitamiseks tehakse vaatluslend

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kallaste tõusnud Pärnu jõgi uputas Sindis Auli ja Pardi tänavat.
Üle kallaste tõusnud Pärnu jõgi uputas Sindis Auli ja Pardi tänavat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kella kümne ajal tehakse Pärnu jõe jääoludega tutvumiseks jõe kohal vaatluslend. Öö jooksul on üldine veetase Sindis üleujutuspiirkonnas tõusnud hinnanguliselt 5 sentimeetrit.

Vaatluslend sooritatakse helikopteriga Pärnu lahte suubuvate jõgede kohal, et seniseid kahjustusi ja võimalikke edasisi arenguid hinnata. Vaatlusel osalevad Lääne regiooni vastutav operatiivkorrapidaja ja keskkonnaameti spetsialist.
 
Kell 9 algas üleujutust puudutav nõupidamine, kus osalevad päästekeskuse kriisimeeskond, keskkonnaameti, politsei, kaitseliidu, kohalike omavalitsuste esindajad ja Pärnu maavanem.
 
Pärnu maakonnas Sindis on Pärnu jõgi rüsijää tõttu üle ujutanud viis elumaja, neist kolmest majast on elanikud ajutiselt välja kolinud. Rüsijää ummistuse ulatus jõel on ligikaudu 400 meetrit. Võrreldes tavapärasega, on veetase kerkinud enam kui kolm meetrit. Ohustatud piirkond on Pärnu lahte suubuvate jõgede äärsed asumid, alates Torist kuni Pärnuni.
 
Pärnu maakonnas Surju vallas on Reiu jõgi üle ujutanud Metsaääre külas asuva elamupiirkonna. Vesi voolab intensiivselt üle ühe krundi ning selle elanikud olid sunnitud kodust lahkuma. Teistesse majadesse vesi voolanud ei ole. Vesi on ära lõiganud juurdepääsutee külale.
 
Eile kell 18 kogunes olukorra hindamiseks Lääne -Eesti päästekeskuse kriisimeeskond. Jälgitakse olukorda ja ollakse kontaktis kohalike elanikega.
 
Päästeteenistus tuletab meelde, et piirkonnas, kus vesi on teed üle ujutanud, ei pruugi ka kiirabi ja päästeautod inimesteni jõuda. Ohu korral tuleb inimestel kodust aegsasti lahkuda.
 
Probleemidest seoses suurveega saab teada anda päästeala infotelefonil 1524. Kui inimeste elu on otseses ohus, tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles