Rahandusministeerium annab terviseasutustele kümneid miljoneid

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste hulgas saab tervisekeskuse ehitustöödeks toetuse SA Pärnu Haigla.
Teiste hulgas saab tervisekeskuse ehitustöödeks toetuse SA Pärnu Haigla. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Rahandusministeerium eraldas 55 esmatasandi tervisekeskuse ehitamiseks või rekonstrueerimiseks 57 miljonit eurot. Pärnust saab toetuse SA Pärnu Haigla.

Ministeeriumi teatel on kavas luua või uuendada esmatasandi tervisekeskused, mille põhiteenused on perearstindus ja -õendus, füsioteraapia, ämmaemandus või koduõendus. Uued tervisekeskused vastavad paremini vananeva rahvastiku vajadustele. Nii pööratakse aina rohkem tähelepanu krooniliste haiguste jälgimisele ja kontrolli all hoidmisele.

Tervisekeskuste loomiseks said toetust taotleda kohalikud omavalitsused, haiglavõrgu arengukavasse kuuluvad haiglad, üldarstiabi tegevusloa omajad, samuti eriarstiabi osutajad, kelle ruumides juba praegu perearstid töötavad. Peale Euroopa regionaalarengu fondist saadava toetuse peab taotlejatel olema omafinantseering.

Pärnu haigla kõrval ehitatakse või taastatakse toetusega 18 tervisekeskust Harju-, kaheksa Ida-Viru-, kaks Jõgeva-, kolm Järva-, kaks Lääne-, neli Lääne-Viru-, kaks Põlva-, kaks Rapla-, viis Tartu-, kolm Valga-, kolm Viljandi- ja üks Võrumaal.

Valitsuse kinnitatud kava järgi hindasid taotlusi rahandus- ja sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles