Kihnu maalambad sõidavad Tallinna loomaaeda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnekivi talu lambad.
Õnnekivi talu lambad. Foto: Urmas Luik

Täna sõidavad Õnnekivi talust neli Kihnu maatõugu lammast Tallinna loomaaeda ja jäävad seal püsiekspositsiooni esialgu minizoosse ehk lastealale. Nemad on Eestis esimesed põllumajandusloomad, kes lähevad loomaaeda.

Õnnekivi talu perenaine Anneli Ärmpalu-Idvand ütles, et läbirääkimised Kihnu maalammaste loomaaia ekspositsiooni võtmise üle vältasid pikka aega ja tema karjast viiakse täna ära viie- ja nelja-aastane utt, noor, aastane utt ja poolteiseaastane jäär. Talled peaksid sündima jaanuaris.

Kihnu maalammas on põlistõug, kelle eripära on erinev villavärv ja sarvega uted ehk saarikud. Eeldatavasti hakkab Kihnu maalambaid aastas nägema kuni pool miljonit inimest, kes Tallinna loomaaeda külastavad. Ärmpalu-Idvandi jutu järgi oli Tallinnas lammaste tulevast kodu ehk lauta ja aedikut arvele võttev PRIA ametnik suures elevuses, sest lambalaut tuleb pealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles