Enim sündis tänavu Pärnumaal lapsi jürikuul

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaal sündis tänavu aprillis 78 last, mis selle aasta varasemate kuude võrdluses oli kõige lasterikkam kuu. Aasta varem sündis aprillikuus 95 last.

Jürikuul Pärnumaal sündinud lastest oli poisse 45 ja tüdrukuid 33. Sündide arv jagunes maapiirkonna ja Pärnu linna võrdluses täpselt pooleks – 39 last. „Aasta varasematel kuudel sündis maapiirkonnas veidi rohkem lapsi kui linnas,“ ütles Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Lasterikkamad maapiirkonna omavalitsused olid jürikuul Audru, Paikuse, Tori, Sindi ja nende kõrval rahvaarvult tunduvalt väiksem Koonga.

Eelmise aasta esimese nelja kuu võrdluses on Pärnumaal sündimus teinud tagasikäigu. Kui tänavu nelja kuu jooksul sündis Pärnumaal 261 last, siis eelmise aasta samal ajal oli see arv 323.

Surmasid registreeriti Pärnumaal aprillis 98 ja tänavu aasta kokku 409.

Seega on Pärnumaa iive praeguse seisuga negatiivne ja sündide arv jääb surmadele 148 võrra alla.

Väike tagasiminek on eelmise aasta võrdluses osaks saanud abielude registreerimisel. Tänavu on registreeritud Pärnu maavalitsuses 41 abielu, neist aprillis 11. Eelmise aasta samal perioodil sõlmiti 50 abielu.

Lahutanud on sel aastal maavalitsuses 38 paari, eelmisel aastal oli see arv 48.

„Abielude sõlmimiste ja lahutuste puhul on arvestatud vaid Pärnu maavalitsuses kirja pandu,“ sõnas Rausk. „Peale perekonnaseisu osakonna võivad abielusid sõlmida notariaalkontorid ja vaimulikud, lahutusi notarid ja kohtud.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles