Vapper mees aitas kaassõitjaid šoki kiuste

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline liiklusõnnetus juhtus Tahkuranna vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 142. kilomeetril. 61aastane bussijuht hukkus õnnetuspaigal.
Traagiline liiklusõnnetus juhtus Tahkuranna vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 142. kilomeetril. 61aastane bussijuht hukkus õnnetuspaigal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki buss tuli laupäeva hommikul tavapärasest märksa hiljem, tundus sõit suvepealinna tavapärane. Ühtäkki käis hirmus pauk.

Kella seitsme aegu kaldus Ikla–Häädemeeste–Pärnu liini buss paremale ja sõitis teelt välja. Sõiduk kulges umbes 20 meetrit, kuni see põrutas mürtsuga vastu puud.

Traagiline liiklusõnnetus juhtus Tahkuranna vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 142. kilomeetril. 61aastane bussijuht hukkus õnnetuspaigal.

Sama bussiga tööle sõitnud OÜ Skarabeus Julgestusteenistuse turvamees Andre Strandberg meenutas, et rahvas karjus pärast mööda salongi laiali paiskumist meeletult. "Üks pink läks minu kehamassi all nii kõveraks. Olin seal kinni, kuid sain kuidagi lahti," lausus viimases pingis istunud Strandberg. "Rahvas hakkas karjudes minu poole jooksma. Kõik olid paanikas, telefonid käes."

Hoolimata suurest šokist hakkas mees jalaga akent sisse lööma. "Ei läinud läbi," sõnas ta. "Lõin haamriga akna katki. Siis panin jope ümber käe ja lõin käegagi."

Strandberg läks välja ja hakkas inimesi õue sikutama. "Siis ma enam ei suutnud," meenutas ta. "Mul hakkas nii paha, et hakkasin oksele. Minust jäi umbes neli inimest bussi. Siis jõudsid juba politsei ja kiirabi. Kõik käis nii kähku."

Ehkki Strandbergi rindkere oli valus, läks ta otse õnnetuspaigalt tööle. "Nüüd on parem, mõni koht natuke valutab," ütles ta.

Avarii tagajärjel peapõrutuse ja paistes silma saanud naise sõnutsi ei viidanud enne õnnetust miski sellele, et bussijuht tunneb end kehvasti. "Veel Uulus oli bussijuhil kõik korras," kinnitas naine. "Ta ei öelnud, et tal on halb. Ta rääkis vahetult enne õnnetust ühe naisega juttu, kõik paistis korras olevat. Äkitselt midagi juhtus. Siis jäi ta järsku järsku vait."

"Veidi maad edasi nägin, et puud tulevad kahtlaselt lähedale. Siis käis pauk," lisas bussis olnud naine. "Bussijuhil polnud vist turvavööd peal, kuna ta lendles kabiinis nagu põrkepall."

Kümnest bussis olnud sõitjast kaks said kergemaid vigastusi. Kiirabi viis nad haiglasse kontrolli.

Ühissõidukis olnud naine märkis, et tema peatusesse Häädemeeste vallas Padina külas jäi buss 20 minutit hiljaks.

Lääne ringprokuröri Merry Tiituse sõnutsi andis õnnetuspaigalt saadud esmane info põhjust oletada, et avarii ja bussijuhi surma võis põhjustada tema terviserike. "Praegu ei saa seda kinnitada," täpsustas Tiitus. "Kõigepealt peame ära ootama kohtuarsti hinnangu."

Niisiis teeb bussijuhi surma täpse põhjuse kindlaks ekspertiis. Uuritakse sedagi, kas juht oli kaine ja kas tema turvavöö oli kinnitanud. Tiituse jutu järgi peaksid esialgsed ekspertiisitulemused selguma nädala jooksul.

Liiklusõnnetuse täpsete asjaolude väljaselgitamiseks algatati kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. "Praeguseks on selge, et õnneks ei saanud keegi sõitjatest raskeid tervisekahjustusi, seega on ainus kannatanu bussijuht," lausus prokurör Tiitus. "Kui kohtuarst kinnitab versiooni, et õnnetuse põhjustas juhi terviserike, lõpetatakse kriminaalasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles