Pärnakad paistsid Robotexil silma

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasiumi võistkond ja robootika ringi juhendaja Tõnu Tamm.
Pärnu Koidula gümnaasiumi võistkond ja robootika ringi juhendaja Tõnu Tamm. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel toimus Tallinnas Euroopa suurim robootikasündmus Robotex, kus Pärnumaagi oli esindatud. Kodumaakonnast osales 58 koolide ja huviseltside võistkonda.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi kuuendike meeskond saavutas oma robotiga Syte Robi teise koha Eestis esimest korda ametlikult toimunud VEX IQ Challange`i võistlusel, mille üldvõitja sai õiguse osaleda maailmameistrivõistlustel USAs. 

Pärnu Mai kooli IT-juhi ja robootikaringi juhendaja Hanno Saksa sõnutsi sujusid võistlused hoolimata suurest pingest hästi. "Võitjad on kõik Robotexile jõudnud õpilased, sest nad on läbinud teekonna, mille käigus on õppinud tundma oma roboteid. Nad oskavad hinnata tiimikaaslaste tööd, on loovad ja enesekindlad harivate robotite programmeerimisel," märkis Saks. Mis puudutab VEX IQ-roboteid, sõnas Saks, et lapsed on palju arenenud ja kõikide meeskondade tulemused on võrreldes eelmise aastaga paranenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles