Pärnus avastati sõiduautost suur kogus kanepit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus sõiduautost leitud kilekottidesse pakendatud kanep.
Pärnus sõiduautost leitud kilekottidesse pakendatud kanep. Foto: Maksu - ja Tolliamet.

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad avastasid 1. mail Pärnus sõiduautost suure koguse kanepit, autos olnud kaks meest peeti kinni ja vahistati kohtu loal.

MTA liikuvkontrollitalituse töötajad pidasid 1. mai südaööl Pärnus ühes tanklas kinni Sergei N (35) juhitud sõiduauto, millest avastasid suure koguse narkootilist ainet. Autos viibis kaassõitjana Sergei B (32), teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Auto täiendaval kontrollimisel tolliangaaris avastati sõidukist polstrite taha peidetuna 13 kilepakendit rohelise taimse puruga, mis reageeris positiivselt kanepi kiirtestile. Lähemal uurimisel selgus, et narkootilise aine varjamiseks olid pakendid ümbritsetud kohvilõhnalise puruga. Taimset puru oli pakendites kokku ligikaudu viis kilogrammi.

Mõlemad autos olnud mehed peeti kahtlustatavatena kinni ja vahistati kohtu loal.

“Tegu on üsna suure kanepikogusega ja on väga hea, et see tänavatele ei jõudnud,” ütles MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Küllike Kase sõnul on kanepi tavaline narkojoovet tekitav annus umbes 0,5-1 grammi, seega oleks avastatud kanepi kogusest piisanud joobe tekitamiseks 5000 – 10 000 inimesele. „Praegu on kanepi ühe grammi tänavahind ligikaudu 20 eurot, nii et 5 kilogrammi kanepi müümisel oleks teenitud kriminaalset tulu ligikaudu 100 000 eurot,“ lisas prokurör.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikku käitlemist isikute grupis. Karistuseks sellise teo eest süüdimõistmisel on 3-15aastane vangistus.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur ning viib läbi maksu- ja tolliamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles