Apollo avab Kaubamajakas suurema poe

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo raamatukauplus.
Apollo raamatukauplus. Foto: Ants Liigus

Apollo sulgeb sel nädalal Pärnus kõik senised kauplused ja avab nende asemel pühapäeval Kaubamajakas uue poe, Rüütli 41 raamatukaupluse asemel avatakse hiljemalt 1. juuliks väikese raamatuvalikuga R-kiosk.

Kaubamajakas avatav ligi 400 ruutmeetri suuruse müügipinnaga kauplus asub Sotka ja Jyski vahel. Märtsi keskel sulgeti Apollo Port Artur 2 kauplus, täna on viimast päeva avatud Kaubamajaka praegune kauplus, laupäeval on viimane tööpäev Rüütli 41 raamatuäril. Eile töötas viimast päeva Rimi vastas asunud Filmipood, mis samuti uude, moodsamasse kauplusesse kolib.

Uus kauplus on interaktiivsem

Uue kaupluse juhataja, seni Rüütli 41 raamatupoodi juhtinud Anneli Virkuse sõnutsi käib Kaubamajakas palju turiste ja peredega nädalavahetusel Pärnu kauplusi külastavaid maakonna elanikke. Endiste väiksemate raamatupoodide asemel ootab neid nüüd laste laua- ja elektrooniliste mängude, suure filmi- ja muusikavaliku, hea e-lugerite valiku, kliendiarvuti ja teleritega moodne kauplus.

“Noored ei tule vanasse raamatupoodi, neil peab interaktiivsem keskkond olema,” põhjendas Virkus kaupluste kokkukolimist. “Ajaga tuleb kaasas käia, siin hakkab päris palju põnevaid asju koos olema.”

Kauplusesse tuleb nurgakesi, kus raamatut enne ostmist sirvida. Laudadega kohvikut poodi ei tehta, ainult väike kohviaparaadi nurgake. Lastele rajatakse mängulaudade alad, kus on kavas neile üritusi korraldada.

Virkus soovitas jälgida avamispakkumisi, mis peagi pärnumaalastele koju saadetakse. “Häid hindu on oodata,” lausus ta.

R-kioskist ja raamatutest sünnib combo

15 protsenti tavalisest madalamad on raamatute hinnad sel nädalal ka Rüütli 41 Apollos, mis laupäeval remondiks uksed sulgeb. Nii Virkus kui Rüütli 41 kauplust pärast uuendamist juhatama hakkav senine Kaubamajaka kaupluse juhataja kohusetäitja Mare Kvell kinnitasid, et Rüütli tänava kauplust ei suleta, vaid uuendatakse.

“Projekti peal tundus Rüütli kauplus väga huvitav: kohv ja soojad võileivad kaasa, eraldi raamaturiiulid, lauamängud, jäätis. Kohapeal istumise laudu ei tule, kõik olulisemad ja müüdavamad raamatud on esindatud,” rääkis Kvell.

Kvell möönis, et senisest raamatuvalikust jääb Rüütli tänavale alles ligikaudu veerand ja müügikoha kontseptsioon muutub. Samal ajal võib ostja, kes Kaubamajakasse minna ei taha, endale vajaliku raamatu Rüütli 41 poest tellida, kui seda kaupluses parasjagu ei ole.

R-kioski ja raamatupoe ühendamisest sündivat müügikohta hakatakse kutsuma sõnaga “combo”. “Võõrsõnade leksikon” soovitab “combo” tähendust” otsida “kombo” alt ning annab selle tähenduseks “väike, tavaliselt kolme- kuni kaheksaliikmeline segakoosseisuga džäss- või tantsumuusikaansambel”.

Apollo, R-kiosk, Filmipood, Videoplanet, Lehepunkt ja Forum Cinemas kuuluvad Rautakirja Estoniale, mis on osa Sanoma meediakontsernist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles