Riigikogu võttis vastu ravimite suuremat hüvitamist võimaldava seaduse

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik

1. jaanuarist hakkab ravimitele kehtima suuremat hüvitamist võimaldav seadus.

2018. aasta algusest kehtima hakkava seaduse järgi hüvitab haigekassa retseptiravimitele aasta jooksul kulutatud 100–300 eurost 50 protsenti, üle 300eurosest summast 90 protsenti. Hüvitis arvutatakse apteegis, kus patsiendi makstav summa väheneb automaatselt ja selleks ei pea avaldust esitama.

"Tulevast aastast jõustuv muudatus aitab kümnetel tuhandetel inimestel hoida kokku retseptiravimitele kuluvat raha ja on iseäranis abiks kroonilistele haigetele ja eakatele," ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. "Eestis on praegu ligikaudu 110 000 inimest, kes kulutavad soodustustest hoolimata retseptiravimitele igal aastal üle 100 euro, 15 000 aga üle 300 euro. Uus kord vähendab tulevast aastast nende ravimikulutusi märkimisväärselt. Ühtlasi on see suur samm nende otsuste reas, mis peavad tagama tervishoiu parema rahastuse ja arstiabi parema kättesaadavuse."

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 59, vastu 20 ja erapooletuks jäi kaks riigikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles