Õpilaslaat Jäärmark tuleb taas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäärmark Kaubamajakas
Jäärmark Kaubamajakas Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sel laupäeval toimub Pärnus Kaubamajakas juba kümnendat aastat õpilaste korraldatud laadapäev Jäärmark.

Jäärmarki korraldavad õpilased ise. Esimene toimus aastal 2008 ja toona organiseerisid Pärnu Ülejõe gümnaasiumi abituriendid. Kui kooli gümnaasiumiosa suleti, tõttasid appi Pärnu Raeküla kooli 9. klassi õpilased.

"Nüüd on kolmas aasta, kui korraldavad 9. klassi õpilased ja miski ei ole muutunud. Eelmisel aastal võtsid nüüdsed korraldajad minifirma omanikena osa, reedel osalevad eelmiste aastate korraldajad õpilasfirmade liikmetena," rääkis laada eestvedajate õpetaja Kristi Suppi. "Ettevõtlikkus ja ettevõtlus on nende noorte eluviis." Suppi meelest on kahju vaid sellest, et registreerumine käib kes-ees-see-mees põhimõtte järgi, sest osalejate arv on piiratud.

"Jäärmark erineb muudest laatadest veel selle poolest, et võimaldame osaleda ka neil meeskondadel, kel ametlikku mini- või õpilasfirma tegevusluba pole ehk koolide töötubadel," ütles ta. Kuna seepärast jagub soovijaid palju, on nii mõnigi neist pidanud ukse taha jääma. "Rõõm on aga sellest, et Jäärmark on tuntust kogunud kõikjal Eestis ja kaugemalgi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles