Kampaaniaga loodetakse täiendada 80–100 vähekindlustatud Pärnumaa pere koduapteeki

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduapteek
Koduapteek Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti maaomavalitsuste liit kaardistas 80–100 toimetulekuraskustes Pärnumaa pere, kes vajavad abi koduapteegi koostamisel. Kogu Eestis kaardistati abivajajaid 600. Heategevusfond Dharma ja Benu apteek algatasid kampaania, mille kaudu saavad apteegikülastajad teha annetusoste puudust kannatavate perede koduapteeki.

Apteegikülastajate annetusostudest kokku pandav kuni 100eurone koduapteegi kingipakk võib sisaldada kõike vajalikku vitamiinidest, hambahooldusvahenditest ja immuunsüsteemi parandavatest vahenditest plaastrite ja antiseptikuteni.

Heategevuskampaania patrooni ja seitsmevõistleja Grit Šadeiko sõnutsi tuleb hea tervise vundamenti laduda juba lapsepõlvest. "Kahju on tõdeda, et Eestis leidub peresid, kes raskuste tõttu on olukorras, mis ei võimalda soetada koju tervise- ja apteegitooteid. Kogemusest tean, kui oluline on õige vitamiinide ja mineraalide tasakaal, eriti kasvava organismi puhul. Rääkimata veel jahedal ajal külmetuste leevenduseks köhasiirupi ostmisest või  headest vahenditest väiksemate traumadega toimetulekuks," nentis Šadeiko. "Kuniks meil on neid lapsi, kelle kodus pole korralikku koduapteeki, kutsun häid inimesi kampaanias kaasa lööma, et kõikidel lastel oleks võimalus kasvada terveks ja tugevaks."

Heategevusprojekt viiakse ellu tihedas koostöös maakondade sotsiaaltöötajate ja Dharma tugiisikutega. "Benu apteegi külastajate kaasabil tehtud annetustest soovime kokku saada 600 koduapteeki, mis jõuavad kingipakkidena uue aasta alguses meie tugiisikute abil abivajavate peredeni kõikjal Eestis," rääkis Dharma juhatuse esimees Jüri Tamm.

Benu apteegi tegevjuhi Kaidi Keldi sõnutsi on koduapteegi toodete nimekiri koostatud koostöös farmatseutidega. Selleks, et neid tooteid apteegist mugavalt üles leida, on Benu apteekrid neile lisanud märgise "Tee head".

​Heategijate ostetud apteegitooteid kogutakse kogu Eestis k​õikides Benu 160 apteegis 31. detsembrini. Ostetud tervisetoode tuleb jätta Benu apteegi kassasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles