Kunstnikud tahavad esimesena maailmas Eesti hümni GPSi abil kaardile kanda

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide kaardile joonistatud Eesti hümni sõnast "isamaa".
Näide kaardile joonistatud Eesti hümni sõnast "isamaa". Foto: gpskunst.ee

Kodumaa GPS-kunstnikud on võtnud eesmärgiks kanda Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks GPS- või nutiseadmete abil Eesti kaardile riigihümni sõnad.

GPS-kunstnikud said idee leedukatelt, kellel on käsil samasugune kampaania.

Eesti hümnis on 78 sõna. Kui sellele lisada pealkiri, autorid ja mõni täiendus, saab kokku täpselt 100 sõna. Üks sõna on kohalikel GPS-kunstnikel juba tehtud, 99 jäänud. Mitme sõna kujundamine on juba broneeritud. 

Ehkki Leedu hümnis on vaid 50 sõna ja neil on kaardile kantud praeguseks mitu sõna, loodavad liikumiskampaania eestvedajad lõunanaabritest kiiremad olla ja esimese riigina Eesti hümni sõnad kaardile „joonistada”.

GPS-kunstnike kommuuni eesvedaja Reigo Kimmel loodab, et kui kaasalööjaid jagub, jõuab hümni sõnad kaardile kanda 24. veebruariks. Kui see ei õnnestu, loodetakse idee teostada juubeliaasta jooksul.

Lõpptulemusena on plaanis luua eraldi leht, kus kõik sõnad ridade kaupa ja loetavalt välja toodud. Iga sõna juurde oleks märgitud selle autor ja link viiks kaardil reaalsele teekonnale.

Kuidas Eesti hümni kaardile kandmises kaasa lüüa, saab täpsemalt lugeda veebilehelt gpskunst.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles