Lihula ajalooklubi alustab loengusarja riigi juubeliks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula mõis.
Lihula mõis. Foto: Mailiis Ollino

Lihula linna aukodanik, ajaloolane Mati Mandel on üks neist, kes veab kümmekond aastat tegutsevat ajalooklubi, mille tänavune teema on "Eesti ajalugu läbi kahe aastasaja". Avaloengu Lihula mõisas peab 28. jaanuaril ajaloomuuseumi teadur Ene Hion.

"See on tähtis aasta ja mõtlesime seda kui riigi juubelit niimoodi tähistada," ütles Mandel. "Liigume läbi uuema ajaloo alates pärisorjuse kaotamisest Eesti Vabariigi loomise ja vabadussõjani, sealt kuni teise maailmasõja lõpuni ja lõpetame loengusarja novembris."

Aprillis on plaanis konverents "Lihula ja Läänemaa ajaloolised suurkujud" ja mälestustahvli avamine Tallinna maantee 64 majal Aleksander Vahterile, kes oli esimene eesti soost laevamehhaanik ja Lihulas kirjastuse Kinnika asutaja.

Lihula kultuuripäevade ajal korraldab ajalooklubi ekskursiooni Läänemaa kultuurilooliste suurkujude sünni-, elu- ja matmispaikadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles