Riigiametnike kolimiseks on kaks plaani

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni logo.
Keskkonnainspektsiooni logo. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul täpsustab Pärnu Postimehe uudist "Keskonnainspektsiooni kolimine viibib". 

Riigiametnike Tallinnast välja kolimiseks on kaks plaani: üks, mille järgi ongi praegu tegutsetud, ja teine, radikaalsem, mis ootab veel valitsuse lõplikku seisukohta.

"Esimene plaan nägi ette 1000 töökoha väljaviimist Tallinnast aastatel 2017–2019, selle järgi oleme siiani tegutsenud. Selle kava kohaselt peab keskkonnainspektsioon pealinnast välja viima 19 töökohta, sealhulgas 2017. aastal viisime mujale kuus töökohta," selgitas Tuul.

"Radikaalsema plaani käis välja riigihalduse minister Aab enne jõule, mille järgi peaks terve rida riigiametite keskkontoreid, teiste seas keskkonnainspektsiooni peakontor, Tallinnast ära kolima.

Kuna Pärnu Postimehe küsimus puudutas väljakolimist, täpsemalt keskkonnainspektsiooni asumist Pärnusse, mis sel nädalal on üleüldiselt meedias teemaks olnud, lähtus inspektsiooni peadirektor Peeter Volkov vastamisel viimasest valitsuse plaanist ja viide valitsuse otsusele puudutas samuti mainitud radikaalsemat varianti," lisas Tuul.

Valitsuse meedianõunik Kateriin Pajumägi ütles, et tema teada pole riigiametnike kolimise üle valitsuses arutelu korraldatud.

Keskkonnainspektsioon koosneb 15 büroost (igas maakonnas on praegugi büroo) ja keskkontorist, mis asub Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles