Spordinõunik võis klubi hüvanguks linna petta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kakskümmend aastat Pärnu linnavalitsuse spordinõunikuna töötanud Uno Koorti süüdistatakse linnalt raha väljapetmises asjadeks, mida tegelikult tema juhitavas tenniseklubis ei tehtud.

Klubi tööline Aare Martens ja nõuandev liige Matti Killing kirjutasid pahaaimamatult alla dokumentidele, milles tenniseklubi andis aastatel 2009–2013 aru linna toetuste kasutamise kohta. Aruanded koostas klubi juhatuse liige Koort, kes samal ajal linnavalitsuse spordinõunikuna töötades pidi neid kontrollima.

Korraga kahel toolil istuv mees sai näiteks toetust endale ja Roland Kvelsteinile treeneri tasu maksmiseks. Klubi raamatupidamise järgi jäi aga Kvelsteini viimane töötasu 2009. aasta esimesse poolde ja Koortile maksti treeneritasu vaid aastatel 2009–2011. Samuti tasus linn klubi maamaksu ja varakindlustust, mis tegevustoetuse alla ei mahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles