Kunstiakadeemia rektor esineb Vändras

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kalm
Mart Kalm Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Vändra gümnaasiumi karjäärinädal lõpeb täna Eesti kunstiakadeemia (EKA) rektori Mart Kalmu aulaloenguga, mida koolipere kõrval kuulavad lapsevanemad ja kogukonna liikmed.

Rektori loengu juhatavad sisse naha- ja köitekunsti, tekstiilidisaini ja sisearhitektuuri eriala tudengid, kes ühtlasi juhendavad kunstihuviliste õpilaste meistriklasse.

Aga külalisi on ajaloolises koolimajas täna teisigi – need on kaitseväe ühendatud õppeasutuste kadetid ja meediaspetsialist Annett Kreitsman.

Nädal algas Tallinna tehnikaülikooli päevaga, teisipäeval kuulsid õpilased vahetut teavet ja võtsid osa Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Pärnu kolledži korraldatud loengutest ja õpikodadest. Kesknädal oli maaülikooli päralt, esinejad selgitasid sisseastumistingimusi ning Vändra avatud noortekeskuses lisasid teadmisi ja põnevust robotkäe või mõttetu masina töötuba, e-turunduse ja virtuaalreaalsuse kursused.

Eile toimus sisekaitseakadeemia päev, õpilastega kohtusid Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži õppejõud ja kadetid. Elevust tekitasid teenistuskoerad, politseivarustuse näitus ning nooremate klasside õpilastel võimalus anda ja võtta sõrmejälgi.

“Targaks ei saada 12. klassis, tarkust kogutakse 12 aastat ja seepärast kohtuvad ülikoolidega meie kooli kõigi vanuseastmete õpilased,” märkis karjäärinädala üks korraldajaid, majandusõpetaja Silja Enok.

Ettevõtlus- ja karjäärinädal on Vändra gümnaasiumi kauaaegne tava, varem on kohtutud ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles