Pärnu tutvustab Tourestil uudset mobiilirakendust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa väljapanek Tourestil eelmisel aastal.
Pärnumaa väljapanek Tourestil eelmisel aastal. Foto: Liis Treimann

Homsest pühapäevani osalevad Pärnumaa turismiettevõtjad koostöös SA Pärnumaa Turismi ja Pärnu linnavalitsusega Tallinnas Eesti näituste messikeskuses Baltikumi vanimal ja suurimal turismimessil Tourest.

Sel aastal pööratakse erilist tähelepanu Eesti Vabariigi 100 ja Pärnu kuurordi 180 aasta juubelile, mida täiendavad omanäolised aktiivse puhkuse pakkumised kogu maakonnas. Külastajatele jagatakse sündmuste kalendrid, kus tähtsündmuste kõrval kirjas teemanädalate programmid. Samuti avaneb messikülastajatel võimalus tutvuda Pärnu linnaga virtuaalreaalsuse kaudu ja jagatakse infot mobiilirakenduse "Pärnu –Explore Hansa" kohta.

Ühtlasi tutvustab Pärnumaa end kui 2018. aasta toidupiirkonda. Maitsete aasta tiitli võtab Pärnumaa kevadel üle Peipsimaalt.

Kaaseksponentidena on Pärnumaa pinnal esindatud Rannahotell, Pärnu muuseum, Kihnu saare ja rohelise jõemaa ja romantilise rannatee ettevõtjad.

Hallis "Puhka Eestis" väljas Pärnumaa ettevõtjate kõrval pakuvad külastajatele Pärnumaa maitseid Pärnu lahe partnerluskogu, Liivi lahe kalanduskogu, rohelise jõemaa koostöökogu, MTÜ Soomaa Turism ja paljud kohalikud talud.

Touresti kolmepäevasesse programmi kuulub veel Eesti turismifirmade liidu aasta auhindade võitjate väljakuulutamine. Eesti maaturismi ühing ja ettevõtluse arendamise sihtasutus annavad uutele turismitoodetele üle turismiarenduskeskuse ökoturismi- ja kvaliteedimärgise EHE.

Parima turismiedendaja tiitlile kandideerib Pärnumaa Turismi juhataja Kaire Ilus. Ehtsa ja huvitava Eesti tiitli ehk EHE-märgise pälvib messil viis Pärnumaa ettevõtet: Lepiku-Mardi kollektsioonaed teenuse eest "Taimeaia külastus perenaisega", Maria talu retkega "Hobustega Maria talu radadel", Jakobsoni talumuuseum haridusprogrammiga "Jõulud talus", SA Tõstamaa Mõis giidituuri eest mõisahoones ja Valgeranna seikluspark seiklusmänguga "Aardejaht".

Mullu külastas Touresti 28 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles