Zontad on andekaid noori toetanud juba veerand sajandit

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Zonda klubi "Andekas laps" stipendiumile saavad kandideerida kõik Pärnu ja Pärnumaa üldhariduskoolide õpilased.
Pärnu Zonda klubi "Andekas laps" stipendiumile saavad kandideerida kõik Pärnu ja Pärnumaa üldhariduskoolide õpilased. Foto: Henn Soodla

Pärnu Zonta klubil täitub tänavu kevadel 25 tegutsemisaastat, ühtlasi on klubi pea niisama kaua andnud välja stipendiumi "Andekas laps", mille üks andekatest lastest pälvib tänavu kevadelgi.

Stipendiumile saaavad kandideerida kõik Pärnu ja Pärnumaa üldhariduskoolide õpilased. Klubi eesmärk on tunnustada andekaid koolinoori ja anda neile lisavõimalusi enesetäienduseks ja oma ande realiseerimiseks. 

Klubi kutsub käesoleval aastal märkama neid tublisid ja andekaid, kelle visadus, saavutused ja eesmärgikindlus ei paista esmapilgul võib-olla väljagi, sest nende aeg kulub süvenemisele. Eriti oodatud on stipendiumitaotlused neidudelt, kelle huvide hulgas on täppis- ja loodusteadused. 

Stipendiumitaotluse võib esitada laps ise, lapsevanem, üldhariduskooli esindaja, huvikooli, huviringi, huviklubi juhendaja, mõne organisatsiooni esindaja.

Toetuste väljaandmiseks kogub klubi raha heategevusmüükide ja üritustega ning toetajate abil. 

Taotluste esitamise tähtaeg on 4. aprill.

Zonta Pärnu on osa rahvusvahelisest organisatsioonist, mis on osalenud eri projektides juba ligemale 100 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles