Pärnu palub Häädemeeste vallas asuvat Reiu-Raeküla terviserada endale

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla terviserada. Foto on illustreeriv.
Raeküla terviserada. Foto on illustreeriv. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu on esitanud maa-ametile taotluse, et saada Reiu-Raeküla terviserada linna omandisse. 

Erastamata maatükk Pärnu külje all Raeküla männikus asub enamjaolt Häädemeeste vallas. Raeküla männiku rada on tervisespordisõprade seas populaarne sihtkoht, olles Eesti üks enamkülastatuid terviseradu.

Pärnu eraldab igal aastal raja hooldamiseks 6000–7000 eurot, peale selle muud investeeringud, mis seotud näiteks valgustuse või välijõusaali rajamisega.

Et terviseraja arendamine (valgustuse rajamine ja lumetusseadmete soetamine) oleks lihtsam, palub Pärnu linn anda terviseraja maa-ala omavalitsuse omandisse.

Kusjuures linnavalitsus tõi oma taotluses esile, et 1940. aastal koostatud Pärnu linna plaani andmetel paikneb terviseraja maatükk kunagise Reiu mõisa maadel, mis kuulus enne 1940. aastat Pärnu linnale.

Jaanuaris saadetud taotluse tõttu saatis omakorda maa-amet seisukoha küsimiseks kirja Häädemeeste vallale.

Nimelt oli 2017. aastal Tahkuranna vald (praegune Häädemeeste) samuti teinud taotluse terviseraja kinnistute omandisse saamiseks. Mõlema omavalitsuse arengukavad näevad ette maa-ala endalesaamise.

Häädemeeste vald peab järgmisena esitama arvamuse kinnistute andmise kohta Pärnu linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles