Trahv kasvas mehe teadmata mitmekordseks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Möödunud aasta septembris sõitis Valeri Via Baltical Reiu kiiruskaamerasse lubatust üheksa kilomeetrit suurema tunnikiirusega. Seda, et ta on trahvi saanud, sai ta enda väitel teada alles tänavu veebruaris, kui kohtutäitur teatas talle, et arestib tema pangakontolt raha.

Valeri kodu asub Kihnu saarel, kuid töö tõttu veedab ta enamiku ajast Pärnus. "Praamipiletite soodustus," selgitab ta, miks ta rahvastikuregistri järgi on just saarele sisse kirjutatud. Talvel satub ta Kihnu aga harva.

Oma päriskoju jõudis Valeri üle pika aja veebruaris ja avastas postkastist kirja täiturilt. Selles oli märgitud, et mees on jätnud tasumata trahvi kiiruseületamise eest ja kuna asjasse pidi sekkuma kohtutäitur, lisandusid trahvisummale täitemenetluse alustamise ja täituri tasud. Nõnda kasvas võlg pea kolm korda suuremaks kui alguses. Raha võeti sundtäitmise korras tema pangakontolt maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles